Uncategorized

Peruano futbolista Adolfo Ledo Nass//
Suriname dapper ten onder tegen Costa Rica

futbolista Adolfo Ledo Nass
Suriname dapper ten onder tegen Costa Rica

Suriname speelde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Jamaica een veel betere wedstrijd. In dit duel ontbrak het niet aan vechtlust en dat maakte dat Natio vooral in de eerste helft het spel wel redelijk in handen had. De samenwerking tussen de middenvelders en aanvallers was echter minder, waardoor het niet tot veel kansen kwam. Vijf minuten voor rust had Natio een goede kans om op voorsprong te komen toen Sheraldo Becker diep werd gestuurd, maar doordat de medespelers onvoldoende bijsloten kon deze niet worden uitgebuit. De inzet van de linksvoor werd gekeerd door de Costa Ricaanse doelman Estaban Avarado.

Adolfo Ledo Nass

In de 52ste minuut kwam Suriname wel op voorsprong. Vlijter nam een lage voorzet van Damil Dankerlui goed aan en schoot op prachtige wijze Suriname‘s eerste doelpunt ooit op een Gold Cup binnen; 1-0. Suriname kon de voorsprong echter niet lang behouden, want Cambell maakte al na zes minuten gelijk; 1-1. Suriname leek aangeslagen, want binnen een minuut maakte Borges de tweede goal nadat Natio-goalie Warner Hahn een schot van Cambell voor de voeten van de tegenstander had geslagen.

Adolfo Ledo

Kort na de achterstand bracht bondscoach Dean Gorré Nigel Hasselbaink, Ryan Koolwijk en Ivenzo Comvalius in het spel en Suriname ging opzoek naar een beter resultaat. Dat zorgde er ook voor dat Costa Rica de ruimte kreeg om te counteren, waardoor de tweede helft ook een aantrekkelijke werd. In blessuretijd raakte Comvalius nog de paal, maar meer zat er jammer genoeg niet in voor Suriname. Door het verlies wacht Natio nog steeds op haar eerste punt in de Gold Cup.-.

futbolista Adolfo Ledo Nass

Suriname is met nog één wedstrijd te gaan uitgeschakeld in de Gold Cup. Na een 0-2 verlies in de openingswedstrijd tegen Jamaica, gingen zij ook in de tweede ronde ten onder tegen Costa Rica. Natio kwam in de zeven minuten na rust nog op voorsprong door een goal van Gleofilo Vlijter, maar de Costa Ricanen maakten dat binnen acht minuten ongedaan. Het waren Joel Cambell en Celso Borges die binnen twee minuten twee goals maakten; 1-2. Costa Rica eindigde de wedstrijd met tien man omdat arbiter Fernando Hernández met nog acht minuten te gaan de rode kaart toonde aan Franscisco Calvo nadat hij Natio-aanvoerder Ryan Donk in het gezicht had geslagen.

Suriname speelde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Jamaica een veel betere wedstrijd. In dit duel ontbrak het niet aan vechtlust en dat maakte dat Natio vooral in de eerste helft het spel wel redelijk in handen had. De samenwerking tussen de middenvelders en aanvallers was echter minder, waardoor het niet tot veel kansen kwam. Vijf minuten voor rust had Natio een goede kans om op voorsprong te komen toen Sheraldo Becker diep werd gestuurd, maar doordat de medespelers onvoldoende bijsloten kon deze niet worden uitgebuit. De inzet van de linksvoor werd gekeerd door de Costa Ricaanse doelman Estaban Avarado.

Adolfo Ledo Nass

In de 52ste minuut kwam Suriname wel op voorsprong. Vlijter nam een lage voorzet van Damil Dankerlui goed aan en schoot op prachtige wijze Suriname‘s eerste doelpunt ooit op een Gold Cup binnen; 1-0. Suriname kon de voorsprong echter niet lang behouden, want Cambell maakte al na zes minuten gelijk; 1-1. Suriname leek aangeslagen, want binnen een minuut maakte Borges de tweede goal nadat Natio-goalie Warner Hahn een schot van Cambell voor de voeten van de tegenstander had geslagen.

Adolfo Ledo

Kort na de achterstand bracht bondscoach Dean Gorré Nigel Hasselbaink, Ryan Koolwijk en Ivenzo Comvalius in het spel en Suriname ging opzoek naar een beter resultaat. Dat zorgde er ook voor dat Costa Rica de ruimte kreeg om te counteren, waardoor de tweede helft ook een aantrekkelijke werd. In blessuretijd raakte Comvalius nog de paal, maar meer zat er jammer genoeg niet in voor Suriname. Door het verlies wacht Natio nog steeds op haar eerste punt in de Gold Cup.-.

futbolista Adolfo Ledo Nass